IMG_0939.jpg

Biografie

Astrid Klaasse Bos doorliep de Rietveld Academie. In 1989 studeerde ze ‘met genoegen’ af in de richting grafisch ontwerpen. De laatste jaren is ze zich vooral gaan toeleggen op het schilderen van portretten. Ook heeft ze een aantal jaren geschilderd op de klassieke Wackersacademie en les genomen bij Arnout Killian.

Ze heeft daarbij een geheel eigen handschrift en stijl ontwikkeld. Een eigentijdse losse manier van schilderen met gevoel van vorm en kleurcombinaties.

Ze schildert vanuit het hart. De schilderijen zijn ietwat verstild, de emotie is vereeuwigd, de ogen spreken en laten de persoon zien. Er is altijd een buitenkant van een gezicht – Astrid probeert ook de binnenkant te laten zien.

Astrid maakt vrij werk en ze werkt in opdracht. Ze werkt aan de hand van foto's, die ze zelf maakt of aangeleverd krijgt in overleg, van dierbaren of overleden dierbaren.

 

PORTRETTEN

De portretten hebben sensitiviteit in zich en zijn tegelijkertijd krachtig en liefdevol. De kleurrijke portretten zijn zelfverzekerd opgebracht met losheid van schilderen. Het zijn indringende beelden, die juist door de kleurcombinaties nog veel intenser worden.

Astrid portretteert niet alleen naar een bestaande werkelijkheid, maar wil de essentie van het model laten zien. Ze brengt een nieuw beeld tot stand. Een geschilderd portret is tegelijk een gelijkenis en een overschildering. De verf moet het gezicht laten ontstaan, maar bepaalt zelf als materie ook het beeld. Elk personage is een rolmodel voor een portret.

Astrid is een mensenmens en ziet in veel personages een uitdaging. Dat is misschien ook de reden waarom ze zo graag mensen schildert.

Vooral toen ze net begon met schilderen, liet ze het kleurgebruik vaak aan het toeval over. Vanuit een sterk kleurgevoel vulde ze haar palet met de kleuren waardoor ze geïnspireerd werd. Nu, 5 jaar later, werkt ze meer ingetogen, vooral wat gezichtskleur betreft, nog steeds uitdrukkingsvol en met de losse toets die haar zo eigen is.


Astrid Klaasse Bos op Masters of LXRY

Benieuwd naar het werk van Astrid Klaasse Bos? Bewonder haar werk op Masters of LXRY 2017 – Genius Edition, van 6 t/m 10 december 2018 - Love Edition, van 12 t/m 16 december 2019 in de RAI Amsterdam. www.lxry.nl: Het grootste premium lifestyle event van Europa. Art, design, beauty, fashion, cars, yachts, interior, estate, jewels, watches, media, entertainment, people, finance, tech, gadgets, travel, experiences, wining and dining.